Архитектура

Хотелот до Ајфеловата кула во Париз

hotelpariz10

Ланецот хотели Шангри-Ла се светски познати хотели за луксузно сместување, со претпознталиво гостопримство и прецизни делати. Минатата година седиштето на овој ланец хотели лансирање хотели и во Париз на најатрактивна локација, веднаш до Ајфеловата кула. Зградата на хотелот била изградена уште во 1896 година за правнукот на Наполеон Бонапарта, принцот Роналд Бонапарта. Повеќе од 4 години зградата се реновирала и секоја од собите оживеала во нејзината оригинална суштина. Моментално хотелот нуди 81 соба и 27 апартмани. Можеби, најинтересниот дел од овој историски објект е воодушевувачкиот непречен поглед од собите кон Ајфеловата кула и реката Сена.

Сподели на твојот профил
.
Придружи ни се на Facebook
.

Коментари

Остави коментар