Занимливости

Бесконечни базени

Бесконечните базени се сметаат за најубави и најлуксузни водени простори создадени од човекот. Според Википедија, бесконечен базен (или базен со раб на исчезнување) е базен кој дава визуелен ефект дека водата се протега до хоризонтот, т.е. продолжува до “бесконечност”. Идејата за такви бесконечни базени потекнува од природното чудо во Турција, Памук Кале. А сега, погледнете 15 од најубавите такви базени кои постојат во светот.

Киа Ора Хотел, Рангироа


Веласару

Турција

Шпанија

Сингапур

Сиетл

Островот Рангали

Малезија

Малдиви

Малдиви

Канкун

Италија

Египет

Мртво Море, Јордан

Вила Калетас

Сподели на твојот профил
.
Придружи ни се на Facebook
.

Остави коментар